Национална програма “ Иновации в действие“

Програмата дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици в училище-партньор от цялата страна.

На 18.11.2019 г. учители от ОУ „Христо Ботев“ град Ахелой посетиха ОУ „Христо Смирненски“. Те наблюдаваха урок по химия и ООС с интегриране на дигиталните технологии, използване на Office 365 в учебния процес и приложение на таблети в помощ на обучението на учениците. Учениците от ОУ „Христо Смирненски“ представиха ползите от използване на Office 365, като споделиха, че това е повишило образователните им постижения.

 

На 10 и 11. 06.2021 г. ОУ “ Христо Ботев“, гр. Ахелой беше домакин в мобилността по НП „Иновации в действие“. Ученици и учители споделиха своя опит в иновативното обучение с други училища в страната в рамките на програмата.

През двата дена на мобилността 16 учители и ученици от ОУ “ Христо Смирненски“, гр. Раковски и ОУ „Г.С.Раковски“, с.Гълъбец имаха възможността да наблюдават иновативни образователни практики, представени от учителите и учениците на ОУ “ Христо Ботев“, гр. Ахелой.

 

На 23.06.2021 г. ученици и учители от ОУ „Христо Ботев“ град Ахелой и ОУ „Васил Левски“ град Българово посетиха ОУ „Христо Смирненски“ град Раковски – домакин по НП „Иновации в действие“

Учениците участваха в STEM урок по природни науки и в работилници, свързани с роботика, програмиране и виртуална реалност.

 

На 16. и 17. май, 2022 г. ОУ “ Христо Ботев“, гр. Ахелой беше домакин в мобилността по НП „Иновации в действие“

Ученици и учители от училището споделиха своя опит в иновативното обучение с други училища в страната в рамките на програмата.

През двата дена на мобилността учители и ученици от ОУ “Йордан Йовков”, гр.Варна, ОУ “Г.С.Раковски”, с.Гълъбец, обл.Бургас и ОбУ “Христо Ботев”, с.Дълго поле, обл.Пловдив имаха възможността да наблюдават иновативни образователни практики, реализирани в ОУ “ Христо Ботев“, гр. Ахелой.

НОВИНИ

НП „Иновации в действие“ – посещение в ОУ „Христо Ботев“, гр. Ахелой – 31.05.2023 г. – 02.06.2023 г.

юни 3rd, 2023|0 Comments

В рамките на Националната програма "Иновации в действие" учители и ученици от ОУ "Пенчо Славейков" - Димитровград, ОбУ "Христо Ботев" - с. Дълго поле и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Ведраре посетиха [...]