На 16. и 17. май, 2022 г. ОУ “ Христо Ботев“, гр. Ахелой беше домакин в мобилността по НП „Иновации в действие“

Ученици и учители от училището споделиха своя опит в иновативното обучение с други училища в страната в рамките на програмата.

През двата дена на мобилността учители и ученици от ОУ “Йордан Йовков”, гр.Варна, ОУ “Г.С.Раковски”, с.Гълъбец, обл.Бургас и ОбУ “Христо Ботев”, с.Дълго поле, обл.Пловдив имаха възможността да наблюдават иновативни образователни практики, реализирани в ОУ “ Христо Ботев“, гр. Ахелой.

 

Гостите се запознаха с иновативните практики и проектната дейност на ОУ “Христо Ботев” , гр.Ахелой.

  • През първия ден на мобилността те имаха възможност да наблюдават иновативен час по английски език, проведен чрез модела 1:1, представен от г-жа Стефка Костадинова и учениците от 6.а клас.
  • Урок по “Виртуална и добавена реалност” бе подготвен и представен от иновативната паралелка на училището и техния ръководител – г-жа Атанаска Продромова.

Втория ден на мобилността започна с наблюдение на иновативен час за създаване на видео съдържание с учебна цел – 5.клас, който прерастна в съвместна работилница за създаване на видео съдържание с учебна цел. Активното участие на всички ученици донесе много положителни емоции.

Урокът бе подготвен от г-жа Гергана Петрова и учениците от 5.а клас.

Последва наблюдение на иновативен урок по история и цивилизация, представен от г-жа Кристина Бачева. Урокът завърши с онлайн куиз, в който се включиха и всички ученици от партньорските училища.

Четвъртокласниците от ОУ „Христо Ботев“, гр. Ахелой, които се обучават по модела 1:1, демонстрираха заедно с класния си ръководител – г-жа Мария Байкова как протича един иновативен час по Човека и природата.

Мобилността завърши с кръгла маса за обмен на идеи и изготвяне на финален съвместен продукт.