В рамките на Националната програма „Иновации в действие“ учители и ученици от ОУ „Пенчо Славейков“ – Димитровград, ОбУ „Христо Ботев“ – с. Дълго поле и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Ведраре посетиха ОУ „Христо Ботев“ – Ахелой.

20230601_095517

Image 29 of 29

През тридневната мобилност гостите имаха възможност да се запознаят с иновативните практики и проектната дейност на домакините.

Първи ден

През първия ден гостите бяха посрещнати от директора на училищет и от учители от иновативните паралелки. След регистрация и разпределение на материали, гостите се запознаха с иновативните практики и проектната дейност на училището. Те научиха за използването на технологии в обучението, за проектно-базираното обучение и за индивидуализираното обучение.

Следобед гостите посетиха град Поморие, където посетиха музея на солта и участваха в работилница „Нарисувай ми море“. В работилницата учениците от домакините и гостите рисуваха картини с морска тематика, използвайки различни техники.

Програмата през втория ден включи:

  • Наблюдение на иновативен интердисциплинарен урок / БЕЛ и ФУЧ “Виртуална и добавена реалност”/, 7.клас (г-жа А. Продромова)
  • Съвместна работилница за изготвяне на виртуален продукт (г-жа А. Продромова ).
  • Наблюдение на иновативен урок по български език „Ботев в моето сърце“.
  • Наблюдение на иновативен урок по история и цивилизации(г-жа К.Бачева)
  • Съвместна работилница за изготвяне на дигитален видео продукт.(Г. Петрова)
  • Наблюдение на урок по метода 1:1 (г-жа М. Байкова).
  • Кръгла маса за споделяне на идеи и обмен на опит между партньорите.

На третия ден гостите посетиха старинния град Несебър и участваха в тържественото честване на патронния празник на ОУ „Христо Ботев“.

Мобилността беше оценена високо от гостите, които споделиха, че са получили ценен опит и знания, които ще могат да прилагат в своите училища.