В периода 08-10.05.2024 г. ученици и учители от ОУ „Христо Ботев“, гр.Ахелой участваха в мобилност по НП „Иновации в действие“.

Домакин на мобилността беше ОУ „П.Р Славейков“, гр. Велико Търново“. Гости на мобилността бяха и ученици и учители от ОУ „Христо Ботев“, гр. В.Търново и ОУ „Христо Ботев“, с.Бата.

През първия ден учениците и учителите бяха ангажирани с културно-историческа обиколка на забележителности в град Велико Търново.

През втория ден те имаха възможността да присъстват на официалното откриване на събитието в ОУ „П. Р. Славейков“, където беше представена иновацията „Заедно в Гугъл за образованието“. След кратка кафе пауза, гостите наблюдаваха уроци с иновативни елементи (в 1., 4. и 6. клас), разделени на две сесии, като всяка група включваше по 2 учители и 2 ученици от всяко партниращо училище. След обедната почивка, ученици от четирите училища работиха екипно за изработване на презентация за Велико Търново, използвайки възможностите за съвместна работа в училищното облачно пространство.

В последния ден учителите обмениха добри практики и обсъдиха организацията на образователния процес в училището-домакин, докато учениците участваха в състезателни игри. Програмата завърши със заключителна среща и рефлексия.