На 24.02.2023г. учителите от ОУ „Христо Ботев“, гр.Ахелой представиха на своите възпитаници платформата “ Дигитална раница“.

„Дигитална раница“ е единна електронна платформа за образователни услуги и съдържание, създадена по проект „Образование за утрешния ден, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

„Дигитална раница“ надхвърля конвенционалните методи на обучение и дава широк спектър от дигитално учебно съдържание по общообразователните предмети. Платформата прави пренос на всички дейности от реална в дигитална среда, като това включва функционалности, достъпни за учители, ученици и родители.

Учениците се запознаха с възможностите за достъп до богат набор от безплатно дигитално образователно съдържание.

Платформата предлага и редица функционалности за родителите – тя служи като информационен и комуникационен канал с учителя и институцията, чрез който регистрираният родител ще се информира за оценките, отзивите, отсъствията и седмичната учебна програма на детето. При по-малките ученици това ще улесни процеса по качването на електронните задания в платформата и проследяването успеваемостта на детето.

Можете да разгледате възможностите и функционалностите, които платформата „Дигитална раница“ предоставя на този ЛИНК