На 31.май се проведе традиционната велообиколка на учениците от ОУ „Христо Ботев” – гр. Ахелой, организирана съвместно от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) и Община Поморие. Инициативата бе посветена на Световния ден без тютюнопушене. Този ден е определен през 1987 г. по инициатива на Световната здравна организация с цел привличане на вниманието върху тютюневата епидемия, която обхваща с пипалата си в смъртоносна хватка голяма част от пушачите, съкращавайки живота им средно с 15 години. Спортът е средство за борба и превенция на пушенето, което децата показаха чрез своето активно участие.

След проведен инструктаж, колоната велосипедисти потегли от двора на училището, водена от началника на КАТ – Поморие инспектор Георги Димитров. По време на атрактивната си обиколка децата бяха приветствани от граждани и гости на Ахелой. Безопасността на учениците бе осигурена от екип на РУ – Поморие.

Под вещото ръководство на учителя по физическо възпитание и спорт г-н  Желев, младите спортисти имаха възможността да демонстрират и майсторско колоездене.

Всички участници се справиха отлично и получиха заслужени подаръци и лакомства, осигурени от фондация „Евелин Дуков” и агенция „ВИП Морски Имоти”.